اکبر هاشمی بهرمانی (رفسنجانی)
فرزند: میرزاعلی آغاز: سوم شهریور 1313 پرواز: 19 دی 1395
تعداد بازدید
نویسنده
زندگی نامه
اکبر هاشمی رفسنجانی در سوم شهریور ماه سال 1313ه.ش (برابر با 4 آگوست 1934) در روستای بهرمان شهرستان رفسنجان و در خانوادهای نسبتاً ثروتمند به دنیا آمد. او یکی از 9 فرزند میرزاعلی هاشمی بهرمانی و ماه بیبی صفریان است. پدرش با تحصیلات حوزوی از باغداران و تاجران پسته بهرمان از توابع بخش نوق رفسنجان بود...
با تبعید امام، نقش هاشمی در مبارزه با شاه و نمایندگی امام در داخل کشور پررنگتر شد. با وجود نگرش ضد غربی انقلابیون، او سفرهای زیادی از ژاپن در شرق تا 20 ایالت از ایالات متحده در غرب نمود. هاشمی در سال 1337 با عفت مرعشی که دختری از خانواده روحانی و از نوادگان سید محمد کاظم طباطبایی یزدی است، ازدواج نمود. او خواهر حسین مرعشی، معاون سید محمد خاتمی در دوران ریاست جمهوری و از مدیران اصلی دولت سازندگی است. ثمره این ازدواج 5 فرزند به ترتیب و به نامهای فاطمه، محسن، فائزه، مهدی و یاسر است.
دو دختر او با دو پسر آیتالله لاهوتی اشکوری، امام جمعه سابق رشت و از دوستان هاشمی در زندان (که یکی پزشک و دیگری دندانپزشک است) ازدواج کردند. آیت الله هاشمی رفسنجانی بیش از آنکه به عنوان یک شخصیت علمی شناخته شده باشد، به عنوان یک چهره سیاسی مطرح است و این هم به خاطر فعالیت های فراوان سیاسی ایشان در دوران قبل و بعد از انقلاب است. با مراجعه به اسناد معتبر تاریخی می توان همواره از ایشان در مناسبتهای مختلف سیاسی نام و نشانی پیدا کرد. هاشمی رفسنجانی فعالیت سیاسی خود را از سال 1340 آغاز کرد. او در دوران قبل از انقلاب، بسیار به امام نزدیک بود. هاشمی در دوران پیش از انقلاب و در طول نهضت امام خمینی (ره) به صورت یک عضو فعال و همیشه در صحنه حضور داشته است.
نمونه بارز حمایت ایشان از امام خمینی (ره)، حرکتی بود که ایشان به همراه دیگر علما در اعتراض به زندانی شدن امام انجام دادند.
هاشمی رفسنجانی پس از انقلاب اسلامی عناوین افتخاری متعددی را از مجامع علمی دنیا کسب کرده و دانشگاه تهران نیز عنوان دکترای افتخاری علوم سیاسی را به ایشان اهدا کرده است. ایشان هنوز نقطه امید و اتکای مردم و مسئولان جامعه در بحرانهای داخلی و خارجی است. آیتالله هاشمی رفسنجانی همچنین در شهریورماه 1386 به دنبال رحلت آیت الله مشکینی رئیس فقید مجلس خبرگان رهبری در دومین اجلاس سالانه دوره چهارم مجلس خبرگان، به ریاست این مجلس مهم و تأثیرگذار برگزیده شد. وی اسفند سال 1389 ریاست مجلس خبرگان رهبری را به آیتالله مهدوی کنی سپرد.
اکبر هاشمی بهرمانی، روحانی و سیاستمدار، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس اسبق مجلس خبرگان رهبری نخستین رئیس مجلس ایران و چهارمین رئیس جمهور ایران در دو دوره پیاپی بین سالهای 1368 تا 1376 بود و به عنوان یکی از پرنفوذترین شخصیتهای سیاسی جمهوری اسلامی شناخته میشد.
وی در تاریخ 1395/10/19 به دلیل عارضه قلبی در سن 82 سالگی دار فانی را وداع گفت. روحش شاد و یادش گرامی باد.
وصیت نامه
متن وصیت نامه هاشمی رفسنجانی که هنگام حرکت به جبهه برای فرماندهی عملیات خیبر نوشته شده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدالله رب العالمین، اشهدان لا اله الا الله، وحده لاشریک له و اشهدان محمداعبده و رسولهو اشهدان علیاواولاد...
متن وصیت نامه هاشمی رفسنجانی که هنگام حرکت به جبهه برای فرماندهی عملیات خیبر نوشته شده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدالله رب العالمین، اشهدان لا اله الا الله، وحده لاشریک له و اشهدان محمداعبده و رسولهو اشهدان علیاواولاده المعصومین حجج الله.
اکنون که برای اداره عملیات «خیبر» عازم جبهه هستم، مطالب زیر را به عنوان وصیت،یادداشت میکنم:
۱- وصیت نامهای که در زندان اوین ـ قبل از پیروزی انقلاب نوشتهام و پس از آزادی آن راتمدید کردهام ـ به اعتبار خود باقی است.
۲- فقط اضافه میکنم که یک سوم در آمد سهام شرکت البرز را صرف امور خیریه و رد مظالمنمایند. اگر در آینده سود آور شود.
۳- وجوهی که در گاو صندوق دفترم موجود است، در اختیار بیتالمال بگذارند.
وصیت نامه مهم سیاسی امام که از طرف مجلس خبرگان در اختیار من است، در گاو صندوقبزرگ در دفترم ودیعه است.
۴- موجودی حساب بانک مسجد قبا را در امور خیریه صرف کنند.
۵- من مایلم نوشتههایم را که به چاپ نرسیده، مخصوصا فیشهای «کلید قرآن» توسط افرادصالحی آماده چاپ و نشر گردد. اگر دوستانم این آرزوی من را برآورند، ممنونم و انشاءالله دراجر آن شریک خواهند بود. لابد دوستانم در تربیت فرزندانم ـ که مسئولیت تربیت آنها را به خاطرکارهای عمومی، نتوانستهام به خوبی انجام دهم ـ توجه مبذول خواهند نمود.
۶- از امام عظیمالشأن که به نمایندگی ایشان برای اداره جنگ به جبهه میروم، انتظار دارم ازدعا فراموشم نفرمایند.
۷- از نمایندگان محترم مجلس که ممکن است در برخوردها، گاهی با آنها تند و بی ادبانهحرف زده باشم، عذر میخواهم؛ امیدوارم ببخشند.
۸- اگر به فیض شهادت نائل گشتم، در پیشگاه الهی برای کسانی که حقی برگردنم دارند،شفاعت خواهم کرد و لذا از آنها میخواهم که بزرگوارانه از حقشان بگذرند و یا با مراجعه به وراثمن، مطالبه نمایند و در این صورت بازماندگانم از ادای حقوقی که شرعا به اثبات برسد و یا ظن بهصحت آن پیدا کنند، دریغ نخواهند کرد. انشاءالله در قرارگاه با فرصت بیشتر این وصیت نامه راتکمیل میکنم.
30/11/1362
اکبر هاشمی رفسنجانی