غضنفر آذرفر

غضنفر آذرفر

آغاز: ثبت نشده پرواز: 15 بهمن 1402
تعداد بازدید
81
نویسنده
میثم عرب

زندگی نامه

**خلاصه‌ای از زندگی و خدمات امیر سرتیپ غضنفر آذرفر**

امیر سرتیپ غضنفر آذرفر، معروف به "پدر تکاور ایران"، در تاریخ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ در سن ۸۴ سالگی درگذشت. او در سال ۱۳۱۸ در روستای مغانک از شهرستان الیگودرز در استان لرستان متولد شد و پس از فارغ‌التحصیلی از دبیرستان، در سال ۱۳۳۶ به دانشکده ا...

**خلاصه‌ای از زندگی و خدمات امیر سرتیپ غضنفر آذرفر**

امیر سرتیپ غضنفر آذرفر، معروف به "پدر تکاور ایران"، در تاریخ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ در سن ۸۴ سالگی درگذشت. او در سال ۱۳۱۸ در روستای مغانک از شهرستان الیگودرز در استان لرستان متولد شد و پس از فارغ‌التحصیلی از دبیرستان، در سال ۱۳۳۶ به دانشکده افسری پیوست. آذرفر در طول تحصیل به زبان‌های انگلیسی و عربی تسلط پیدا کرد و در دوره‌های آموزشی نظامی مختلف، از جمله دوره‌های هوابرد و تکاور، شرکت کرد و با درجه عالی فارغ‌التحصیل شد.

غضنفر آذرفر از سال ۱۳۳۶ به عضویت ارتش شاهنشاهی ایران درآمد و پس از انقلاب اسلامی نیز به خدمت خود در ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد. او در جنگ ایران و عراق به عنوان یکی از فرماندهان نیروی زمینی ارتش شناخته شد و در عملیات‌های کلیدی مانند کربلای ۷، والفجر ۲ و والفجر ۴ نقش مؤثری ایفا کرد. همچنین، فرماندهی لشکرهای ۶۴ ارومیه، ۲۸ پیاده کردستان و ۳۰ پیاده گرگان را بر عهده داشت.

در سال ۱۳۵۹، آذرفر در اثر اصابت ترکش خمپاره در پادگان مریوان از ناحیه دو پا مجروح شد، اما با وجود این مجروحیت، به خدمت خود ادامه داد و در عملیات‌های مختلفی شرکت کرد. امام خمینی (ره) پس از پیروزی لشکر ۶۴ ارومیه در عملیات کربلای ۷ به وی تبریک گفت و از رشادت‌های او قدردانی کرد.

غضنفر آذرفر به عنوان یکی از فرماندهان شجاع ارتش جمهوری اسلامی ایران شناخته می‌شود و تأثیرات بسیاری بر جنگ ایران و عراق و نحوه مدیریت بحران‌ها در طول آن زمان داشته است. او در تاریخ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ در اصفهان تشییع شد و یاد او در خاطر بسیاری از رزمندگان دفاع مقدس و خانواده‌اش زنده خواهد ماند. آذرفر نماد اراده و مقاومت ملت ایران در برابر تجاوزات خارجی است و خدمات او در تاریخ نظامی کشور به یادگار خواهد ماند.
روحش شاد و یادش گرامی باد
مشاهده بیشتر

گالری

دل نوشته ها

اگر غضنفر را می شناختید، دلنوشته ای بنویسید.
danger_icon.png توجه فرمایید که نظر شما به عنوان مهمان ثبت خواهد شد. در صورت تمایل به نمایش نام خود وارد شوید.

اشتراک گذاری

شما می توانید این کدنگاره QR را دانلود کرده و بر روی سنگ مزار یا وسایل اهدایی مانند آبسردکن و ... مربوط به این عزیز چاپ کنید. با اسکن این کد توسط تلفن همراه، صفحه یادبود ایجاد شده نمایش داده می شود.